Hoe kunt u besparen op uw stookkosten?

Gas wordt alsmaar duurder, en hebt u de pech aangesloten te zijn op stadsverwarming dan betaalt u nog veel meer.

Er zijn verschillende mogelijkheden om sterk te kunnen besparen op de jaarlijkse stookkosten. Middels een (milieuvriendelijke) hoogrendementshoutkachel is een besparing als zo gemaakt. Ook al betaalt u de hoofdprijs voor het hout, dan nog is het veel goedkoper dan het onderhand te dure gas.

Daarnaast zijn er 'pelletkachels'. Dit zijn kachels die branden op korreltjes die van zaagsel geperst zijn. Het is net een houtkachel, alleen branden deze efficient op dit schone restproduct. Bovendien zijn deze in te stellen middels een timerfunctie en houden deze de kamer op de door u ingestelde temperatuur.

Een extra mogelijkheid bieden wij u met onze CV haarden. Dat wil zeggen dat u een houtkachel òf pelletkachel kunt aansluiten op uw bestaande CV systeem. Zodra u de kachel stookt zal de CV ketel uitgaan indien uw woningop temperatuur is. De CV ketel kan bijspringen indien dit nodig is. Hoe meeru stookt hoe minder u uw CV ketel hoeft te gebruiken, waardoor u bespaartop uw gasrekening.

Het stoken op hout of 'pellets' (geperste korrels) is vele malen goedkoperdan aardgas. Uit de praktijk blijkt dat een besparing tot wel 60% mogelijk is.Dat houdt in dat in een situatie waarbij u nu € 2000,- per jaar betaalt voor deverwarming, in de nieuwe situatie nog maar € 800,- euro betaalt. Dit is daninclusief de kosten voor het hout of 'pellets'. In de praktijk zien we dit alveel meer. Niet voor niets dat ook grote bedrijven die veel stookkosten hebben (o.m. tuinders) overschakelen op alternatieven.

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden?
U kunt telefonisch contact opnemen met 0341- 422198
Of stel ons uw vraag per mail: info@schouwenenhaarden.nl